nieuws

Moe maar voldaan; Deventer ontwaakt na drie dagen Op Stelten

Stellages worden met vereende krachten afgebroken, horeca-ondernemers brengen hun terrassen weer op orde en de glasboer haalt een recordhoeveelheid lege flessen op.
Deventer op Stelten zit er op. De 125.000 bezoekers zijn naar huis, de laatste artiesten pakken hun spullen. De stad haalt rustig adem na een driedaags theaterspektakel van grootse omvang.

Ontspannend

Na alle hectiek van de afgelopen dagen bij onder meer de organisatie, wordt de opruimklus als ontspannend ervaren. "Heel anders dan de voorbije dagen", lacht Nienke Nijboer van het evenementenbureau van de VVV. "We zijn allemaal kapot, maar ook heel voldaan. Het was een hele mooie editie van Deventer op Stelten."
Horeca-ondernemer Jan Kuiper zit op De Brink voor zijn etablissement een beetje uit te hijgen. Ook bij hem overheerst de voldoening. "Volle pleinen, volle terrassen, we kunnen weer terugkijken op een prachtig evenement", zegt hij.

Dynamischer

Voor de horeca was het een topweekend. "Op Stelten is nog dynamischer dan het Dickens Festijn en de Boekenmarkt", zegt Kuiper. "Want Op Stelten gaat ook 's avonds door." Even verderop worden de lege horecaflessen ingezameld. De glasboer denkt aan een dubbele hoeveelheid in vergelijking met een gewone maandag.
Kuiper: "Maar dat is nog voorzichtig. Ik denk dat er drie keer zoveel als normaal is gedronken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.