nieuws

A35 bij Hengelo afgesloten na ernstige botsing, tweede ongeluk van vandaag

De A35 bij Hengelo is afgesloten na een ernstig ongeluk. Volgens de politie zijn er meerdere gewonden gevallen. Ter hoogte van de brug over de Haaksbergerstraat is een aanrijding ontstaan tussen meerdere voertuigen.
Voor zover bekend zijn er vier auto's bij het ongeluk betrokken. De weg is afgesloten en blijft vermoedelijk nog meerdere uren dicht, aldus Rijkswaterstaat. Er is een omleiding ingesteld. De schade aan de auto's is enorm. De brandweer is opgeroepen om assistentie te verlenen.

Traumahelikopter

Er is daarnaast een traumahelikopter opgeroepen. Ook zijn er meerdere ambulances aanwezig. Over het exacte aantal gewonden is nog niets bekend. Het verkeer wordt omgeleid.
Volgens de VID is het ongeluk gebeurd in de staart van een file. Deze file stond er na een eerder ongeluk vandaag, waarbij een vrachtauto een aandrijfas had verloren.

Tesla betrokken

Bij het ongeval is een auto van het merk Tesla betrokken. Het is onbekend of de "autopilot-functie" van deze elektrische auto aan heeft gestaan.
Om deze functie, waarbij de auto het stuur overneemt, is veel te doen. Tesla's sturen zelfstandig wanneer ze op de volautomatische cruisecontrol rijden. Wel wordt het bestuurders aangeraden hun handen aan het stuur te houden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.