nieuws

Geen veroordeling voor fans Go Ahead Eagles na voetbalgeweld in Emmen

Rechtspraak
Rechtspraak
Drie Go Ahead Eagles-fans uit Deventer en Twello zijn voor voetbalgeweld in Emmen vrijgesproken. De rechter zag te weinig bewijs. Drie medeverdachten en aanhangers van die voetbalclub werden niet veroordeeld, omdat zij voor dezelfde feiten eerder door het Openbaar Ministerie al zijn beboet. Een delict twee keer straffen is wettelijk niet mogelijk.
De mannen tussen de 21 en 48 jaar werden verweten dat zij op 2 juli 2015 met supporters van de Hongaarse club Ferencvaros op de vuist waren gegaan. De wedstrijd werd in Emmen gespeeld, omdat het stadion de Adelaarshorst in Deventer op de schop werd genomen. De officier van justitie eiste werkstraffen tot 200 uur.

Koopavond

Vooraf aan de wedstrijd ontmoetten de supporters van beide clubs elkaar in het centrum van Emmen. De sfeer was grimmig. Winkeliers deden, ondanks de koopavond, de winkels naarstig op slot. De mobiele eenheid (ME) en landelijke politie-eenheid werden ingezet.
De supporters gingen elkaar met broekriemen te lijf. Er werd gegooid met stenen en met vloeistof gevulde flessen. Er raakte niemand gewond.

Niet welkom

De wedstrijd was de voorronde voor de Europa League en eindigde die dag in 1-1. Burgemeester Cees Bijl van de gemeente Emmen kondigde na de rellen aan dat de club Go Ahead Eagles niet meer in Emmen welkom was.
Het oordeel van de rechter in Assen werd met gejuich ontvangen. "Kom, we gaan een biertje drinken in de stad", riep de stoet toen deze de rechtbank verliet.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.