nieuws

Andere subsidieverordening voor TTI, organisatie moet vestiging sluiten

Twenterand Tourist Info (TTI) moet noodgedwongen enkele ingrijpende maatregelen nemen. Zo wordt de vestiging van TTI in Den Ham vanaf volgende week gesloten. De organisatie moet deze wijziging doorvoeren vanwege een herziene subsidieverordening door de gemeente Twenterand.
De gemeente heeft die herziening in mei uitgegeven. Het TTI moet met terugwerkende kracht tot 1 januari 2017 aan de nieuwe subsidiebeschikking voldoen. In deze herziene beschikking is de gemeente er vanuit gegaan de vestiging door de inzet van vrijwilligers opengesteld zou worden. 
De werving van vrijwilligers door het TTI heeft volgens het bestuur echter geen resultaten opgeleverd. Ondanks dat is het aantal uren voor 'gastheerschap', waar de vrijwilligers voor nodig zijn, wel op nul gezet. Sluiting van de vestiging is voor het bestuur nu de enige mogelijkheid. 

Bestuur compleet verrast

Het bestuur schrijft in een verklaring compleet verrast te zijn door de gemeente. "Wij meenden nog in onderhandeling te zijn over de sinds jaar en dag gebruikelijke samenwerkingsovereenkomst."
"Deze maatregelen aan de vooravond van het toeristisch seizoen zijn ingrijpend, maar onvermijdbaar. Natuurlijk hebben wij het verweer aangetekend tegen deze in onze ogen onjuiste en onredelijke herziene beschikking."

Einde samenwerking VVV

Ook aan de samenwerking met VVV Nederland komt een einde. Dit staat los van de herziene beschikking. Volgens het bestuur kon er niet tot een aanvaardbare financiële regeling gekomen worden.
De verkoop van VVV-bonnen stopt daardoor, de sluiting van de vestiging in Den Ham heeft daarbij een rol gespeeld. Het TTI-bestuur gaat in verweer tegen het besluit en zegt verdere maatregelen niet uit te sluiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.