nieuws

Opening Hudson's Bay nadert, omliggende winkeliers verwachten omzetstijging

Nog zo'n twee maanden en dan opent de eerste Hudson's Bay van Overijssel de deuren. De Canadese winkelketen heeft in Zwolle en Enschede de oude V&D panden overgenomen. De winkel in Zwolle gaat dus als eerste open. Winkeliers in de straat zijn er blij mee.
Ze had niet verwacht dat het vertrek van warenhuis V&D zo'n invloed zou hebben, erkent Gea Lantinga van Lantinga Naaimachines. "Het was natuurlijk wel erg om te horen voor de werknemers, dat de V&D de deuren ging sluiten, maar ik had niet verwacht dat wij er last van zouden hebben."

Houten schotten

Lantinga Naaimachines is één van de winkels in de smalle Roggenstraat, die aan de voormalige V&D grenst. Al bijna anderhalf jaar kijkt Lantnga vanuit haar winkel uit op houten schotten, waarop langzamerhand steeds meer graffiti verschijnt. "Nee het is niet mooi, maar we hopen dat het nu snel voorbij is."
Na de sluiting van de V&D in april 2016 zag de 58-jarige winkelier de omzet teruglopen. "Het is stiller in de straat, de mensen blijven weg en de omzet is minder." Zorgen maakt Gea zich niet. "Nee, het komt nu goed. Half september zal het hier zwart zien van de mensen, dat zul je zien!"

Deuren open

Half september, in elk geval voor het eind van de zomer, dan opent Hudson's Bay de deuren, belooft de kersverse storemanager Jeroen Christenhusz. Zelf was hij ooit ook medewerker van V&D. "We hebben ook medewerkers van V&D overgenomen. We kijken goed of ze bij Hudson's Bay passen."
In het voormalige winkelpand van V&D in Zwolle blijft bijna niets hetzelfde: "Wij gaan in het niets lijken op de V&D." Wat het geheim is van het succes van Hudson's Bay? Christenhusz denkt de flexibiliteit. "We hebben goed gekeken naar wat het Nederlandse publiek wil, we zorgen voor een flexibele indeling van de winkel zodat we kunnen inspringen op nieuwe wensen of ontwikkelingen van ons publiek."

Lokale partijen

En voor wie zich afvraagt hoe Zwols de Canadese winkelketen wordt, die kan gerust zijn zegt Christenhusz. "We willen kijken naar het inzetten van lokale pop-up stores in de winkel. Dan moet je misschien denken aan de Fundatie, of het Cibap."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.