nieuws

Grootste protestmanifestatie sinds tijden tegen verkeersoverlast stadshart Goor

In Goor is dinsdagavond massaal geprotesteerd tegen het handhaven van gedeeltelijke sluiting van een belangrijke verkeersader, de Molenstraat. Het is jaren geleden dat er zo'n massief protest was tegen een voorgenomen besluit van de gemeenteraad.Â
Een eerdere protestbijeenkomst zoals tegen de komst van een bungalowpark in 2006, bracht niet zoveel boze burgers en ondernemers op de been als dinsdagavond op het Schoolfeestplein voor het gemeentehuis van de Hof van Twente.
Zeker enkele honderden bewoners en ondernemers trokken luid toeterend door een deel van het centrum van Goor. De stoet eindigde bij het gemeentehuis. Hier werden de toegestroomde raadsleden nog eens meegedeeld dat Goor wil dat de Molenstraat weer in z'n geheel open gaat. 
Op het Schoolfeestplein werden aan de deelnemers broodjes met hamburgers uitgedeeld en blikjes cola en limonade. 
Onder druk van de aanhoudende protesten had de politiek maandag al besloten om een onafhankelijk onderzoek te houden en het omstreden besluit over handhaving van de gedeeltelijke afsluiting van de straat uit te stellen. 

Raad onder indruk massaal protest

De gemeenteraad was dinsdagavond onder de indruk van het massale protest. Verantwoordelijk wethouder Scholten begaf zich naar het Schoolfeestplein voor het gemeentehuis waar de stoet bedrijfswagens tot stilstand kwam. "Dit is wel een belangrijk signaal", aldus Scholten.
Ook andere raadsleden lieten hun gezicht zien. 
Sinds dat de Molenstraat éénrichtingsweg is, kampen veel omliggende straten extra verkeersoverlast en onveilige situatie. Daarnaast moeten ondernemers een behoorlijk stuk omrijden. Burgers en ondernemers zijn daar boos over.

Onafhankelijk onderzoek

Het college van burgemeester en wethouders liet gisteren al weten dat het besluit over de toekomst van de Molenweg is uitgesteld tot september. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.