nieuws

Vrijwilligerswerk voor asielzoekers in Hardenberg

Gemeentehuis Hardenberg
Gemeentehuis Hardenberg
Bewoners van het asielzoekerscentrum in Hardenberg zullen betrokken worden bij vrijwilligerswerk in Hardenberg. ''Asielzoekers krijgen zo een kans om aan hun toekomst te werken'', aldus een medewerker van het COA.Â

Aan de slag

Dit project, waarbij asielzoekers betrokken worden bij vrijwilligerswerk, is onderdeel van het landelijke project Aan de Slag. Vorige week maandag ondertekenden De Stuw, het COA, de gemeente Hardenberg en Pharos een overeenkomst om hier daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. 

'Werken aan toekomst'

Deze samenwerking heeft veel voordelen, meent het COA. "Bewoners van een asielzoekerscentrum krijgen bijvoorbeeld de kans om actief bezig te zijn, Nederlands te leren en inwoners van de gemeente te ontmoeten. Oftewel, aan hun toekomst te werken. Vrijwilligersorganisaties - die vrijwilligers nodig hebben - krijgen gemotiveerde medewerkers en dragen hun steentje bij aan de integratie", vertelt Anna Claudia Wellner van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Participatie
Ook de gemeente Hardenberg ziet dit als een positieve samenwerking. "Vroegtijdig investeren in integratie en het vergroten van de participatie van vluchtelingen in de samenleving loont", aldus wethouder René de Vent.
"De gemeente Hardenberg wil met initiatieven als Aan de Slag een extra impuls geven door de krachten te bundelen. Mensen uit het azc hebben profijt bij het doen van vrijwilligerswerk en de samenleving heeft voordeel bij het uitgevoerde vrijwilligerswerk. De onderlinge contacten leiden ook tot wederzijds begrip."
Welzijnsorganisatie De Stuw coördineert Aan de Slag. Renate Beverdam, projectleider bij De Stuw, geeft aan dat er nog vrijwilligersorganisaties zijn die wel wat extra handen kunnen gebruiken. Mensen kunnen hiervoor contact opnemen met haar bij De Stuw via 0523-267478.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.