nieuws

Hoogeveen krijgt kunstijsbaan: rondje schaatsen wordt voor deel Overijssel stuk makkelijker

Een impressie van de ijsbaan in Hoogeveen
Een impressie van de ijsbaan in Hoogeveen
Voor een aanzienlijk deel van Overijssel wordt een rondje schaatsen een stuk makkelijker. Hoogeveen krijgt namelijk vijf miljoen euro subsidie voor de bouw van een ijsbaan. Dat hebben de Provinciale Staten in Drenthe vanmiddag besloten.
In Overijssel zijn er alleen overdekte kunstijsbanen in Deventer en Enschede.
In Dronten (Leisure World Ice Center) en Heerenveen (Thialf) zijn er ook ijsbanen die redelijk te bereiken zijn vanuit Overijssel, maar vooral vanuit de omgeving van het Vechtdal was het wel even rijden naar een ijsbaan. Dat wordt nu dus anders. 

Bezoekersaantallen

Hoogeveen rekent op 149.000 bezoekers, onder wie 10.000 uit Duitsland.
De vraag is wel of dat aantal realistisch is. De ijsbaan Twente in Enschede, met de Duitse steden Münster en Nordhorn (samen 350.000 inwoners) in de buurt, trekt jaarlijks maar een paar honderd Duitse schaatsers.

IJsbaansoap

Assen en Hoogeveen hebben beide een plan voor een ijsbaan in hun gemeente en dongen daarom mee naar de subsidie. Dat leverde veel discussie op in Drenthe.
Het provinciale geld gaat nu dus naar Hoogeveen. Die gemeente wil zo snel mogelijk beginnen met de bouw van het Kleine Bols IJsstadion op het Bentinckspark. Assen gaat volgens RTV Drenthe nog wel bekijken of het alsnog een ijsbaan kan realiseren. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.