Gekkigheid op de weg: camping Zwarte Cross opent vandaag de deuren

Weggebruikers moeten vandaag niet gek opkijken als de weg overspoeld wordt met kleurrijke caravans met gekke teksten. Morgen begint namelijk de Zwarte Cross in Lichtenvoorde en de camping gaat vandaag al open.

Op de camping geldt het principe 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt' en dus rijden veel campinggasten al vroeg naar de Achterhoek om het beste plekje te claimen. De camping opent om 12.00 uur de deuren.

Grote problemen worden er niet verwacht op de weg, wel kan het iets drukker zijn dan normaal op de N18.

Zwarte Cross

De Zwarte Cross kent 32 podia en is met 234 bands, 800 theaterartiesten en 33 stuntshows het grootste festival van Nederland. Het festival duurt tot en met zondag.

Onder de vele artiesten zijn dit jaar Guus Meeuwis, Chef'Special, Rondé, Golden Earring, Rico en Sticks, Racoon, Jules Deelder, Kenny B, Wolfmother en Rowwen Hèze. Gouden Kalfwinnaar Frank Lammers gaat op zondagochtend voor in de oecumenische kerkdienst in de Megatent. 

Alleen voor de vrijdag zijn nog kaartjes verkrijgbaar, maar de organisatie verwacht dat ook die uitverkopen. Vorig jaar kwamen er 220.000 mensen naar het festival in Lichtenvoorde.

RTV Oost
In samenwerking met Omroep Gelderland zendt TV Oost zaterdag 15 en zondag 16 juli om 19.25 uur een verslag van het festival uit. In het verslag bij TV Oost een ruime samenvatting van de spectaculaire motorcross, waarbij brommers, zwaargewichten en zelfrijdende caravans over de baan scheuren.

Op de website en app heeft RTV Oost meerdere livestreams en liveblogs waarin het festival op de voet gevolgd kan worden.

Meer over dit onderwerp:
Zwarte Cross lichtenvoorde Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: