nieuws

Verdachte moord Joey Moes uit Enschede vrijgesproken, OM eiste 18 jaar

De rechtbank in Almelo heeft een 33-jarige man uit Enschede vrijgesproken van de moord op Joey Moes. Volgens de rechtbank is er te weinig bewijs. Het OM eiste vier weken geleden nog achttien jaar gevangenisstraf.
De 24-jarige Moes werd woensdagavond 17 december 2014 geliquideerd op een parkeerplaats bij het winkelcentrum Twekkelerveld aan de Zonstraat in Enschede.
De liquidatie was het gevolg van een mislukte drugsdeal. Moes had de verdachte als leverancier van vier kilo speed onder druk gezet omdat de drugs van slechte kwaliteit was. Moes eiste daarop geld of de harddrugs terug.
De verdachte stuurde het slachtoffer een sms-bericht om naar het parkeerterrein te komen. Toen Moes daar arriveerde, werd hij direct beschoten. De verdachte heeft de liquidatie steeds ontkend. Volgens hem loopt de werkelijke dader nog steeds rond. Justitie gelooft daar niets van, maar de rechtbank vindt dat er te weinig bewijs is.
Raadsman Ural van de verdachte vindt de vrijspraak overtuigend. "Mijn client heeft altijd ontkend de schutter te zijn geweest. Vanaf het moment dat hij in beeld was, is bij het Openbaar Ministerie sprake van een tunnelvisie. Tsja, dan komen ze nu van een koude kermis thuis met deze vrijspraak."
De vader van Joey Moes was wél aanwezig bij de uitspraak. "Ik ben enorm teleurgesteld in dit vonnis. De zaaksofficier heeft mij verzekerd dat hij in hoger beroep zou gaan. " Of dat gebeurt, is nog niet bekend. 
De rechtbank veroordeelde de Enschedeër wel voor een gewelddadige overval in Zwolle, een poging tot zware mishandeling en het bezit van harddrugs. Hiervoor kreeg de verdachte 7 jaar cel opgelegd. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.