nieuws

"Mensen helpen via social media, dat is toch geweldig"

Eigenlijk was het een toevalstreffer, de agent die dinsdagavond wist te voorkomen dat een meisje in Enschede zelfmoord wilde plegen.  Maar het is wel precies wat de politie wil.  "Het is toch geweldig dat we dit meisje hebben kunnen helpen met een medium als Instagram", zegt politiewoordvoerster Chantal Westerhoff.Â
Een agent die dinsdagavond nog even inlogde op zijn computer zag toevallig de vraag van een meisje dat wilde weten wat de politie gaat doen als iemand zelfmoord wil plegen. Politieagenten slaagden er in het adres van het meisje te achterhalen en hulp voor haar in te schakelen. 

webcare

Het verhaal heeft raakvlakken met de pilot webcare die de politie is gestart in Hengelo. Een manier om snel antwoorden op klachten en vragen te kunnen geven. Doel is mensen snel en makkelijk in contact te laten komen met de politie. 
"Maar het verhaal van dit meisje staat eigenlijk los van webcare waar we in september in heel Twente mee willen beginnen", vertelt Westerhoff. 
Het is de aanzet naar realtime surveillance via het web. "Het is nog niet zo dat we 24 uur per dag webcare doen in Hengelo. Dat is nu nog alleen bepaalde uren per dag", aldus Westerhoff. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.