nieuws

D66 Zwolle wil duidelijkheid over overlast uitbreiding Lelystad Airport

D66 stelt vragen over de gevolgen van uitbreiding Lelystad Airport
D66 stelt vragen over de gevolgen van uitbreiding Lelystad Airport
D66 in Zwolle wil weten welke gevolgen de uitbreiding van Lelystad Airport heeft voor de inwoners van Zwolle. De partij heeft daarover vragen gesteld aan het Zwolse college van burgemeester en wethouders
D66 stelt de vragen mede naar aanleiding van de bijeenkomst in Stadshagen van afgelopen dinsdag. Tijdens die avond vroeg het actiecomité Hoog Overijssel aandacht voor de overlast die het vliegverkeer naar Lelystad de wijk gaat opleveren.

Misverstand

Om die reden vraagt de fractie of het college duidelijkheid kan geven over de overlast die mogelijk gaat ontstaan door de nieuwe vliegroutes. Ook wil D66 weten hoe geluidshinder op piekmomenten en uitstoot van uitlaatgassen gemonitord gaan worden. 

Herindeling

Daarnaast vraagt de fractie zich af of er sprake is van een misverstand over de afgesproken vlieghoogte en of Zwolle ook had moeten worden meegenomen in de milieueffectrapportage. Een herindeling van het luchtruim zou een mogelijke oplossing voor het beperken van hinder zijn. D66 vraagt het college of het ministerie van Infrastructuur en Milieu hier momenteel aan werkt.  
D66 wil bovendien weten op welke manier de Zwolse inwoners vanaf nu betrokken en geïnformeerd gaan worden. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.