nieuws

Hengelo maakt zich zorgen over mogelijke sluiting Spoedeisende Hulp ZGT

ziekenhuis ZGT
ziekenhuis ZGT
Burgemeester en wethouders van Hengelo maken zich zorgen over de consequenties van een mogelijke sluiting van de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het ZGT in Hengelo. Dat schrijft het college van Hengelo in een brief aan de gemeenteraad.
In die brief licht het college haar standpunt in de kwestie verder toe. Het ZGT is momenteel aan het onderzoeken hoe het tien tot vijftien miljoen euro kan bezuinigen. Eén van de mogelijkheden is het sluiten van de SEH in Hengelo.
Een slechte optie, aldus het college van Hengelo. "Een ziekenhuis zonder SEH is in onze ogen geen basisziekenhuis. Wij vinden dat een goede en bereikbare zorg in het gedrang komt voor inwoners van Hengelo en omgeving."
"Wij vragen ons af of door sluiting een situatie kan ontstaan waarin inwoners van Hengelo en omgeving niet meer binnen de norm van 45 minuten naar SEH in Almelo of Enschede kunnen worden vervoerd. Wij zullen onze zorgen kenbaar maken bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg."
Het college denkt ook dat sluiting van SEH in Hengelo nadelige gevolgen kan hebben voor ander voorzieningen bij het ziekenhuis, zoals de huisartsenpost op het Gezondheidspark.
Het college heeft de afgelopen maanden twee gesprekken gehad met de raad van bestuur van het ZGT en daarin haar zorgen kenbaar gemaakt. Volgende week volgt een nieuw gesprek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.