nieuws

Inwoners van Holten zijn niet tevreden over herinrichting centrum

De bedoeling was een autoluw centrum waar toeristen en inwoners graag verblijven. Maar in de praktijk leidt de verkeerssituatie in Holten tot chaotische taferelen.
Het viel VVD Lokaal ook op. Ze proberen het probleem op de politieke agenda agenda te krijgen. Daarom wordt er onder de inwoners een poll gehouden over de herinrichting van het centrum. Binnen twee weken hebben al 500 mensen de poll ingevuld.
"Het is misschien wel een leuk en gezellig plein, maar het is erg onoverzichtelijk en er rijdt allerlei verkeer door elkaar heen waardoor het onveilig is en het ook geen prettig verblijfsgebied meer is", zegt Rob de Koe van VVD Lokaal.

Woonerf

Op de kruising van het Smidsbelt, Dorpsstraat en Kalfstermansweide is het ook op deze vrijdag een komen en gaan van voetgangers, fietsers en auto's. Het gebied is een woonerf, "Maar zelfs Holtenaren weten dat vaak niet, laat staan toeristen", zegt een mevrouw die boodschappen aan het doen is.
Op straat zeggen veel Holtenaren dat ze liever helemaal geen auto's in het centrum willen hebben. Het verkeer zou gebruik kunnen maken van de nieuwe rondweg en niet meer dwars door het centrum hoeven rijden.

"Wel auto's, maar nier door deze straat"

Om de auto's helemaal uit het centrum te weren vindt VVD Lokaal te ver gaan. "Supermarkten en andere ondernemers moeten bereikbaar blijven, maar niet op deze manier, niet door deze straat", zegt De Koe.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.