nieuws

Brassband David uit Zwolle gekozen tot leukste orkest van Nederland

Het leukste orkest van Nederland komt uit Zwolle. Brassband David heeft vanmorgen namelijk de verkiezing van het leukste orkest van Nederland gewonnen. Brassband David, tevens Cultureel Ambassadeur van Zwolle, wist de meeste stemmen te behalen.
Die stemmen kwamen niet alleen uit Nederland. "We hebben onze vrienden uit Engeland opgetrommeld", vertelt Jeroen van der Meer, bespeler van de es-bas in Brassband David. Die vrienden uit Engeland bleken de doorslag te geven, want de concurrentie uit Friesland met steun van Piet Paulusma wist niet te winnen. 

Bijzonder trots

Van der Meer is ongelofelijk blij met de uitverkiezing. "Ik ben bijzonder trots, want ik had dit niet verwacht. Het is zo ontzettend mooi. We hebben zoveel plezier met elkaar. Dan is deze prijs echt super."
Hij noemt de gezelligheid na de repetitie als een punt dat heeft bijgedragen aan het binnenslepen van de overwinning. "We maken muziek met een mooi verhaal. We willen mensen bij elkaar brengen met onze muziek, maar wat we ook hebben is de gezelligheid na de repetitie", aldus Van der Meer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.