nieuws

Haaksbergen doet mee aan landelijke proef met wijk-GGD'er voor verwarde personen

Gemeentehuis in Haaksbergen
Gemeentehuis in Haaksbergen © RTV Oost / Rogier van den Berg
Haaksbergen is één van de tien gemeenten die meedoen aan een proef, waarbij een GGD-verpleegkundige verwarde personen in de gaten houdt. De werkwijze is in Vught een succes, reden om een landelijk project te starten. Haaksbergen had eerder al aangegeven interesse te hebben en is nu één van de deelnemende gemeenten.
Er is veel te doen om verwarde personen. Het aantal politiemeldingen over personen met verward gedrag is de laatste jaren toegenomen. Het is in de praktijk lastig gebleken om deze personen, die overlast veroorzaken maar geen zorgvraag hebben, onder te brengen bij een hulpinstantie. 
In Vught werd daarvoor een oplossing bedacht: de wijk-GGD'er. Die werkt als verbinding in het netwerk van veiligheid en zorg. De wijk-GGD'er gaat zo snel mogelijk op de persoon met verward gedrag af om escalaties te voorkomen. In een vroeg stadium bepaalt deze samen met anderen welke aanpak en zorg de persoon nodig heeft. 
Het aantal politiemeldingen over verwarde personen is in Vught afgenomen door de methode. En dus heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie besloten een landelijke proef te gaan houden. Tot december wordt in Haaksbergen een wijk-GGD'er ingezet. Daarna wordt bekeken hoe het verder gaat.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.