nieuws

Nabestaanden Moes teleurgesteld, verdediging: 'OM heeft klopjacht gehouden'

De nabestaanden hebben teleurgesteld gereageerd op de vrijspraak van een 33-jarige drugsdealer voor de liquidatie van Enschedeër Joey Moes.
Vader Henk Moes was bij de uitspraak in de rechtbank en zag vol ongeloof hoe de rechters de vrijspraak motiveerden. Volgens de rechters was sprake van onvoldoende bewijs. Er waren wel aanwijzingen voor betrokkenheid van de verdachte, maar geen wettig en overtuigend bewijs.
Zo ontbreekt technisch bewijs dat de verdachte linkt aan de liquidatie en is ook het wapen nooit gevonden. Er is weliswaar een sms-je verstuurd naar Moes voor een afspraak met de telefoon van de verdachte, maar die ontkent.

Vader zit stuk

Volgens vader Henk Moes heeft de zaaksofficier hem verzekerd dat hij tegen de vrijspraak in hoger beroep zal gaan. Moes zat vrijdagmiddag behoorlijk stuk. "Met de dood van Joey ben ik ook doodgegaan. Ik zit in de problemen, maar niemand kan of wil mij helpen."
De weduwe van Joey Moes postte een berichtje op sociale media dat zij behoorlijk in de war was door de vrijspraak. De weduwe ontfermt zich nu over het dochtertje van haar en Joey. Vier weken geleden las zij nog een indrukwekkende slachtofferverklaring voor. 

Verdediging tevreden

Raadsman Ural van de verdachte reageerde tevreden op het vonnis. "Dit is een behoorlijke nederlaag voor het OM omdat een maand geleden voor de liquidatie nog 18 jaar cel werd geëist. De vrijspraak is terecht. Vanaf het moment dat mijn cliënt in beeld was, is er een ware klopjacht gehouden om hem veroordeeld te krijgen. Het OM heeft in deze zaak echt last gehad van tunnelvisie.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.