Ouders in Nieuwleusen op de bres voor veiligere verkeerssituatie voor kinderen

Ouders vinden dat er snel iets moet gebeuren aan een weg vlak voor de woningen aan den Hulst langs de provinciale N377. De verkeerssituatie is niet veilig voor hun kinderen.Â

Het gaat om een gemeentelijke weg direct naast een fietspad en grenzend aan de provinciale weg N377.  Het is een deel van de oorspronkelijk weg die in het verleden langs het kanaal liep.

Moeders Bianca Bellinga en Gerda Scholte vinden dat er snel iets moet gebeuren aan de verkeerssituatie voordat er ernstige ongelukken gebeuren. Al twee keer is een kind bijna onder de auto gekomen. "Onze kinderen worden groter en gaan steeds meer buiten spelen . Om vier uur 's middags is het taboe voor de kinderen om op de straat te spelen en 's avonds spelen ze vaak tussen half zeven en half acht onder toeziend oog van een van de ouders. In de buurt wonen zeven kinderen, maar van veilig op straat spelen is geen sprake."

Sluipweg voor automobilisten
Automobilisten die op de N377 rijden richting De Lichtmis kunnen vanaf een inrit op de weg voor de woningen langs rijden. De provinciale weg verandert hier in een tweebaansweg naar een eenbaansweg. Bij verkeersdrukte gebeurt het vaak dat automobilisten voor de sluipweg voor de huizen langs kiezen om later op de rotonde bij de Grift weer op de provinciale weg te komen . "Na de inrit is het vaak direct weer gas geven", aldus de twee verontruste moeders.


Voor de woningen is geen stoep en ook geen verlichting. Ook de parkeergelegenheid voor de auto ‘s laat te wensen over  De bestuurders die hun auto parkeren stappen op het fietspad uit.

Geen oplossing in zicht

Beide moeders hebben het probleem aangekaart bij Veilig Verkeer Nederland en de gemeente, maar een oplossing is nog niet in zicht. Ondanks dat er via de inrit van de N377 niet mag worden doorgereden om op de provinciale weg te komen, gebeurt dat wel. “We willen graag dat het gebied een woonerf wordt met goede parkeerplekken."

Op dit moment hangt er naast de straat een bord dat de snelheid aan geeft en het aantal bezoekers registreert. Ook hebben de dames bij de provincie een verzoek ingediend voor een geluid- en fijnstofmeting. Duidelijk zijn ze beiden: "We bijten ons er in vast."

Meer over dit onderwerp:
verkeer Nieuwleusen Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel: