nieuws

Goed nieuws: Opstaan tegen pesten en natte kleren

Nieuws is niet vaak positief. Ongelukken, mishandelingen, een schietpartij: het kwam allemaal voorbij deze week. Gelukkig gebeuren er ook genoeg leuke dingen in de wereld. Daar willen we je graag aan herinneren! Daarom hebben we het goede nieuws van deze week voor je op een rij gezet.
De Deventerse Suus Bidotti maakte deze week een vuist tegen pesten. Een grote groep meisjes dreef gisteren in de buurt van school Het Stormink in Deventer een klasgenootje in het nauw. Ze keek op een afstandje toe en besloot in te grijpen.

Helpende buren tijdens brand

Je hebt gelijk, een portiekbrand in Almelo is geen goed nieuws. Maar als de op tijd gevluchte bewoners met een ladder de laatste overblijver uit het brandende gebouw redden, verschijnt er waarschijnlijk een lach op je gezicht. 
Bewoner gered uit woning na portiekbrand in Almelo
Bewoner gered uit woning na portiekbrand in Almelo

Natte nachtbraker

Over glimlachen gesproken: beeld je even in hoe deze nachtbraker na zijn jacuzzi-bezoekje naar huis is gewandeld.
De bewoners stuitten op natte kleren, in de garage: een T-shirt, boxershort en sokken. Ook stond er nog een fiets: een bruinkleurige Gazelle.

Nieuwe banen in Raalte

Supermarktconcern Jumbo opent volgend jaar in Raalte een centrum voor de afhandeling van online bestellingen. Daardoor komen er 550 nieuwe banen bij.
De vestiging moet in het voorjaar van 2018 opengaan.
Leerlingen van Vechtdalcollege uit Ommen lopen in de stromende regen voor Malawi
Leerlingen van Vechtdalcollege uit Ommen lopen in de stromende regen voor Malawi
Leerlingen van het Vechtdalcollege in Ommen liepen woensdag vijf kilometer in de stromende regen voor Edukans, een organisatie die zich inzet om onderwijs in Derde Wereldlanden te verbeteren. Dit jaar gaat het specifiek om inzameling voor het land Malawi.
De kinderen lieten zich sponsoren en haalden op die manier geld op om onder anderen leerkrachten en schoolmateriaal mogelijk te maken via Edukans.

Agente schrijft over voorkomen zelfmoord

'De collega’s appen me: “We rijden nu de straat in”. Even blijft het stil. Dan het bericht “contact”.' Een agent van de politie Enschede beschrijft op Facebook hoe hij en collega's donderdagavond de zelfmoord van een jong meisje wisten te voorkomen.
Het project 'Wies met de Patries' loopt nu twee jaar en de patrijzen lijken hun plek in Vriezenveen en omgeving gevonden te hebben.
Verslaggever Fieke ging op zoek naar de vogel, samen met vogelaar Geert Euverman. Bekijk haar zoektocht:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.