nieuws

Jihadstrijder Victor D. terug naar Nederland? 'Ik hoop dat zijn ouders hem weer gaan zien'

Dat Syriëganger Victor D. uit Heeten wil terugkomen naar Nederland om een eerlijk proces te krijgen, is hem goed recht. Dat vinden de meeste Heetenaren. De Syriëganger sprak zich gisteravond uit over zijn terugkeer naar Nederland in een interview met EenVandaag.
Victor D. wordt vervolgd voor lidmaatschap van een terreurorganisatie. Hij wil graag terugkeren naar Nederland om zichzelf te kunnen verdedigen.
"Als hij vindt dat hij dat moet doen, dan mag hij dat doen. Ik ben niet angstig voor deze man. Het is ook nog niet duidelijk wat hij daar precies heeft gedaan. Dat zou ik eerst wel willen weten", vertelt een inwoner van Heeten.
Een vrouwelijke Heetenaar vindt het vooral fijn voor de ouders dat hij terugkomt. "Ik heb zelf vier zonen. Voor hetzelfde geld was een van mijn zonen daar naartoe gegaan. Ik hoop voor de ouders dat ze hem weer kunnen zien."

Proces

Droste vertrok in maart 2013 naar Syrië en staat sinds vorig jaar op de nationale terreurlijst. Droste is een van de bijna tweehonderd Nederlandse Syriëgangers.
Het Openbaar Ministerie wil een aantal van hen bij verstek vervolgen voor deelname van een terreurorganisatie en voorbereiding van terroristische misdrijven. Ze krijgen tot januari 2018 de tijd om terug te keren naar Nederland en zo hun proces te kunnen bijwonen.  
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.