Zwolle boekt miljoenenwinst op betaald parkeren

De gemeente Zwolle heeft na aftrek van onderhoud, handhaving en investeringen 2.2 miljoen euro onder de streep overgehouden aan het betaald parkeren. Dat staat vandaag in de Stentor.Â

Het grootste deel sluist de gemeente door naar de algemene middelen. 

Meer dan begroot

Sinds 1 januari 2016 besloot de gemeenteraad de parkeertarieven met 20 cent te verhogen. Zwolle heeft een half miljoen euro meer overgehouden dan begroot. Drie ton is te verklaren doordat geschatte investeringen niet hebben plaatsgevonden.  

In een schriftelijke reactie aan de Stentor laat een gemeentewoordvoerder weten dat 'de inkomsten uit het parkeren nodig zijn om een kostendekkendheid voor alle auto- en fietsparkeervoorzieningen te realiseren. Ook om (toekomstige) investeringen in de stad te kunnen doen om het parkeren en de bereikbaarheid van de stad te optimaliseren'.

Om de drie jaar worden de parkeertarieven bekeken. Ze kunnen dan een inflatiecorrectie ondergaan, zoals vorig jaar gebeurde. In de drie Zwolse parkeerzones in en om de binnenstad betalen bezoekers nu 2,80 euro, 1,80 euro of 1 euro per uur.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Betaald parkeren IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: