In gestrekte draf door bioscoop, theater en restaurant; Zwolle Urban Trail trekt honderden lopers

Soms is het lastig om de draf erin te houden. Maar een te gladde restaurantvloer en een opstopping bij een roltrap geven de eerste Zwolse Urban Trail ook karakter.

Honderden hardlopers trekken sinds vanochtend tien uur langs vele hoeken en gaten in de Zwolse binnenstad. Binnen en buiten. Plekken als de Pathé bioscoop, restaurant Uno en de redactievloer van regionale krant De Stentor krijgen te maken met de driftige passen van atleten. En het stadhuis en de Herman Brood Experience niet te vergeten.

Genieten van binnenstad

"Zwolle is gewoon een prachtige stad die zich heel goed voor een urban trail leent", zegt organisator Daniëlle Bekkering. "De kern is sportief in actie komen en genieten van de Zwolse binnenstad. Het gaat daarbij niet om de snelste tijd, het gaat om het beleven."

Vanaf de start op de Melkmarkt slingeren de deelnemers zo'n tien kilometer door de binnenstad. Lisa Gal van restaurant Uno vindt het prachtig, al die vroege bezoekers. Bij de entree van haar restaurant wijst ze de lopers de juiste weg door het etablissement. De helft pakt de verkeerde route, maar: "dit is hartstikke goeie reclame natuurlijk, al die lopers zien zo ons restaurant van binnen".

"Herman brood sportief"

Ook Ivo de Lange van de Herman Brood Experience tegenover museum De Fundatie ziet honderden lopers door zijn mini-museum komen. "Een prachtig evenement en mensen zien de zaak zo een beetje", zegt hij enthousiast. Of hardlopen bij Herman Brood past? De Lange lachend: "Je moet je er niet op verkijken hoe sportief Herman was. Ik heb bijvoorbeeld met hem getennist. En dat ondanks alles wat hij gebruikte."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: