nieuws

Opnieuw raak op N50 bij Kampen: twee gewonden bij auto-ongeluk (UPDATE)

Opnieuw is het raak op de N50 bij Kampen: door nog onbekende oorzaak botsten daar zondagavond twee auto's tegen elkaar.
Bij het ongeluk zijn twee mensen gewond geraakt. Beiden zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
De weg tussen Kampen en Kampen-Zuid was de hele avond in beide richtingen dicht vanwege politieonderzoek, maar is inmiddels weer open. 

Discussie over N50

Afgelopen maandag kwamen een 23-jarige man uit Giethoorn en een 61-jarige man uit Hattem om het leven, toen op de Eilandbrug op diezelfde N50 twee auto's frontaal op elkaar botsten.
De gemeente Kampen gaf deze week aan in gesprek te willen met minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) over de onveiligheid van de weg. Ook de provincies Overijssel en Flevoland moeten daarbij betrokken zijn.

'Veiligheid N50 moet beter'

De weg is volgens het gemeentebestuur zo onveilig dat sommige mensen er niet meer durven te rijden. Kampen wil dat de minister er daarom van doordrongen wordt dat de veiligheid van de N50 snel wordt verbeterd.
De gemeente strijdt daar al jaren voor en betreurt het dat een ongeluk zoals afgelopen maandag nodig is om de politiek in Den Haag wakker te schudden. De N50 is een drukke weg, er staan vaak files en er gebeuren veel ongelukken. Het stadsbestuur wil daarover in gesprek met de minister.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.