Haarschool Holten gaat meuten met de nieuwe buren

Het is een traditie in Holten. Het meuten. De Haarschool in Holten heeft vandaag kennis gemaakt met de buren van het nieuwe schoolgebouw.

Ruim tweehonderd leerlingen en de leerkrachten vertrokken aan het eind van de ochtend vanuit het schoolgebouw aan de Holterenkstraat. Daar was de school tijdelijk gehuisvest. In de tussentijd werd op de plek  waar de school altijd zat, aan de Koningin Wilhelminastraat, een compleet nieuw gebouw neergezet.

'Echt nodig'

"Het was echt nodig dat we een nieuw onderkomen kregen", vertelt directeur Ingrid Langeveld van de Haarschool. "En de buren van woonzorgcentrum Diessenplas willen ons graag meuten. Dus gaan we dat maar doen."

Over een afstand van bijna twee kilometer werd de gang naar de Diessenplas lopend afgelegd. Dwars door Holten, al zingend. Bij het woonzorgcentrum werd de groep tegengehouden. Waar het meuten normaal gesproken bestaat uit het heffen van het glas, werd dat deze keer vorm gegeven door het zingen van een liedje.

Nieuwe schooljaar

Daarna konden de kinderen verder, naar de overkant van de straat. Daar kunnen ze vanaf het nieuwe schooljaar weer terecht voor de dagelijkse lessen. 

Meer over dit onderwerp:
Haarschool Holten Reggestreek Nieuws
Deel dit artikel: