Kater na de Zwarte Cross: Porsche Bornse Jeroen flink beschadigd

De Zwarte Cross in Lichtenvoorde begon voor de Bornse Jeroen Gebbing gezellig, maar eindigde met een kater. Bij aankomst op de parkeerplaats trof hij zijn Porsche Panamera aan met een fiets op de motorkap, krassen aan de zijkant en twee lekke banden.

"Je gelooft het gewoon niet", vertelt Jeroen. "Toen ik aankwam, dacht ik: 'ligt er nou een fiets op mijn auto?'"

Nieuwwaarde 210.000 euro
Naast de fiets op de auto hebben de daders de zijkant van de auto bekrast en de banden laten leeglopen. Wat de totale schade is van de Porsche, die een nieuwwaarde heeft van 210.000 euro, weet Jeroen nog niet. 

'Wie parkeert er nou een Porsche op de Cross?'

Op Facebook heeft Jeroen foto's van zijn Porsche gedeeld met de vraag of getuigen zich willen melden en het dreigement de beelden die van de vandalen gemaakt zijn openbaar te maken. Dat bericht is binnen een aantal uur meer dan 2000 keer gedeeld. 

Op zijn bericht krijgt de Bornenaar ook kritiek op het feit dat hij zo'n dure auto meeneemt naar een festival als de Zwarte Cross. "Op zulke kritieken reageer ik dan: 'Oké, volgend jaar neem ik een trekker mee of huur ik een Volkswagen Up'. Wat een onzin, dit kan gewoon niet de bedoeling zijn, ook al is het een Porsche."

Online aangifte 

Nog op de parkeerplaats belt Jeroen met de politie. "Die komen hier niet voor zeiden ze, ik moet online aangifte doen."

Omdat het fietssleuteltje nog in de fiets zat heeft Jeroen met de parkeerwachten afgesproken dat zij contact met hem opnemen, mocht de eigenaar zich melden. "Dat is tot nu toe nog niet gebeurd."

Beloning voor de gouden tip 

Mochten de daders zich niet melden, dan overweegt Jeroen om de beelden die zijn gemaakt met zijn dashcam online te zetten. "Ik moet nog kijken hoe ik dat ga doen, zonder dat ik in de problemen kom, want je zit met privacywetgeving."

Voor de getuige met de gouden tip heeft Jeroen een beloning. "Wat dat precies is, weet ik nog niet. Maar een beloning zou geen reden moeten zijn om je dan pas te melden."

Meer over dit onderwerp:
Zwarte Cross Nieuws
Deel dit artikel: