nieuws

Heracles Almelo start jeugdopleiding voor eSporters

Heracles Almelo start als eerste Eredivisieclub een eigen opleiding voor eSporters. Zes talentvolle spelers zullen worden getraind door Bryan Hessing, de fulltime eSpeler van Heracles Almelo. De jongeren gaan de Almelose club vertegenwoordiging op FIFA-toernooien.
De beste speler zal doorstromen als tweede eSpeler, achter Hessing. De eerste lichting van de eJeugd bestaat uit Gunnar Nieuwenhuis (16), Rik Weits (18), Melih Bingöl (19), Finn Mulder (13), Tim Slaghekke (16) en Sjors ten Tije (18). 

Heracles wil geschiedenis schrijven

De club wil met deze jeugdopleiding geschiedenis schrijven en jeugdspeler Rik Weits is ervan overtuigd dat dit gaat lukken. "De ontwikkelingen wijzen erop dat eSports alleen maar groter wordt. Ik ga er alles aan doen om de club, ook op toernooien, zo goed mogelijk te vertegenwoordigen."
De jonge talenten worden iedere week getraind door Hessing, die de club al vertegenwoordigde in Madrid en München. "Behalve gametraining deel ik met hen mijn toernooi-ervaring. Daarnaast gaat het om aspecten als onder meer fysieke en mentale fitheid", reageert Hessing.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.