nieuws

Celstraf en behandeling voor man (52) uit Raalte na ontucht met buurmeisjes

Rechtspraak
Rechtspraak
De rechtbank veroordeelt een 52-jarige man uit Raalte tot een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk, met bijzondere voorwaarden waaronder een klinische behandeling. De man krijgt de straf vanwege ontucht met twee buurmeisjes.
De man heeft twee jonge meisjes - zusjes van destijds 6 en 8 jaar oud - gedurende langere tijd seksueel misbruikt, aldus de rechtbank. Ook moet de man een bedrag van ruim 9.000 euro aan schadevergoeding betalen aan de benadeelde partijen. 
Het Openbaar Ministerie eiste eerder dit jaar een celstraf van vijfenhalf jaar tegen de 52-jarige man. De man werd in december door de rechtbank naar het Pieter Baan Centrum (PBC) gestuurd, om daar te laten onderzoeken of hij pedofiele neigingen heeft.
De ontucht vond plaats in een periode waarin de Raaltenaar zijn buren hielp, nadat de vader getroffen was door een ernstige ziekte. Hij stond ze bij, deed klusjes voor ze en paste geregeld op de minderjarige buurmeisjes. De meisjes logeerden vaak bij hun buurman, totdat één van de meisjes thuis vertelde dat hij aan hen zat. Bij een confrontatie erkende de verdachte dat ook.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.