nieuws

Justitie gaat in hoger beroep na vrijspraak verdachte liquidatie Joey Moes

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep na de vrijspraak van de Enschedeër, die ervan werd verdacht z'n plaatsgenoot Joey Moes te hebben geliquideerd.
Justitie heeft het hoger beroep maandagmiddag ingesteld. Een maand geleden eiste officier van justitie Aidan van Veen nog 18 jaar gevangenisstraf tegen de man. Volgens het OM was de Enschedeër degene die na een afspraak met Moes hem van dichtbij doodschoot op woensdagavond 17 december 2014. 
De rechtbank oordeelde vrijdag dat er te weinig bewijs was om de schutter te veroordelen. Volgens de rechters waren er wel sterke aanwijzingen van betrokkenheid van de man, maar ontbrak het wettig en overtuigend bewijs. 
Moes was verwikkeld in een ruzie over de kwaliteit van een geleverde partij harddrugs. Dat werd hem uiteindelijk fataal. 
De verdachte was één van de leveranciers van de harddrugs aan Moes. De rechtbank in Almelo veroordeelde de 33-jarige Enschedeër vrijdag wel voor onder meer een gewapende overval op een huis in Zwolle. Daarvoor verdwijnt hij voor 7 jaar achter de tralies.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.