nieuws

Interne strijd mengvoederfabriek CAV Den Ham splijtzwam in de achterban

Een interne strijd op de werkvloer zo'n half jaar geleden, blijkt een splijtzwam te zijn in de achterban van mengvoedercoöperatie CAV Den Ham. De 175 leden, vaak boeren, zijn verdeeld over de toekomst.
De directie en raad van commissarissen kregen gisteren steun van zo'n honderd leden nadat vorige week 50 verontruste leden het vertrek eisen van de directeur en voltallige raad van commissarissen. 
100 leden spreken hun volledige vertrouwen uit in de top van het bedrijf. Volgens de directeur en voorzitter van de raad van commissarissen zou hun vertrek nu de toekomst van de mengvoedercoöperatie in gevaar brengen. 
De perikelen bij de mengvoederfabrikant die pal in het centrum van het dorp zit, leidden tot onrust op de werkvloer, onder de leden en zelfs in het dorp, zo bevestigt de top van het bedrijf. "We hopen dat de rust terugkomt", aldus voorzitter Timmermans van de raad van commissarissen. 
Het conflict begon half december vorig jaar met een kritische brief van zes medewerkers van de fabriek. Zij kwamen met beschuldigen aan het adres van de top en werden direct op non-actief gesteld. Twee vochten dat besluit aan en moeten van de rechter terugkeren op de werkvloer. Daarover worden nu gesprekken gevoerd. 
De mengvoederfabriek telt in totaal 175 leden, boeren die toeleverancier zijn van CAV in den Ham.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.