nieuws

Politie legt beslag op woning in Overdinkel in groot witwasonderzoek

Politie legt beslag op woning in Overdinkel
Politie legt beslag op woning in Overdinkel
De politie heeft in een groot witwasonderzoek beslag gelegd op een woning aan de Hoofdstraat in Overdinkel. Ook werden er zoekingen op drie locaties in Duitsland gehouden. Er is niemand aangehouden.
De politie vermoedt dat de woning met niet legaal verkregen geld is aangeschaft en verbouwd. Voor het onderzoek heeft de politie beslag gelegd op administratie.
Daarnaast heeft de politie digitale gegevensdragers, communicatieapparatuur, twee tasers, drie imitatievuurwapens en contant geld in beslag genomen. In Duitsland werd een quad in beslag genomen.

Gespecialiseerd zoekteam

Bij de zoeking in Overdinkel werden honden en een gespecialiseerd zoekteam van Defensie ingezet. Deze zoekteams kunnen moeilijke zoekopdrachten uitvoeren, bijvoorbeeld in zeer kleine ruimtes, of ruimtes met weinig of geen licht en ook in onveilige situaties. De specialisten gebruiken hun zintuigen om veranderingen in de omgeving te ontdekken.
Ook maken ze gebruik van geavanceerde middelen als een grondradar. Met een grondradar kan een zoekteam tot enkele meters in de bodem te kijken, of door muren en objecten om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken. Politie en justitie doen vaak een beroep op de zoekteams van Defensie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.