nieuws

Diepenveen regelt eigen vervoersdienst nu Regiotaxi verdwijnt en bus minder rijdt

Inwoners van Diepenveen die vervoer nodig hebben, kunnen straks via een site en een telefoonnummer regelen dat ze met iemand mee kunnen rijden. Het moet de oplossing zijn voor toekomstige vervoersproblemen in Diepenveen. Het plan 'Delen met plezier' van Pieter Parmentier won vanavond de prijsvraag van Duurzaam Mobiliteit Diepenveen.Â
Het doel van Duurzaam Mobiliteit Diepenveen is dat ouderen zich ook in de toekomst kunnen blijven verplaatsen. Inwoners van Diepenveen maken zich daar zorgen over.

Geen regiotaxi, geen bus

De regiotaxi rijdt namelijk niet meer als openbaar vervoervoorziening in het dorp. Buslijn 161 doet Diepenveen nog wel aan, maar niet meer in het weekend omdat de stoelen in de bus dan nauwelijks bezet zijn. De vrees is dat de buslijn binnenkort helemaal wordt opgedoekt.
Hoe moeten ouderen zich straks verplaatsen als ze zelf geen auto meer hebben? Een jury van Duurzaam Mobiliteit Diepenveen beoordeelde meerdere ideeën. Van het delen van een auto tot het inzetten van kleine elektrische auto's die je kunt reserveren met je smartphone.

Haaloe Brengoe

Na een stemronde won het idee van Pieter Parmentier, zelf inwoner van Diepenveen. Zijn idee doet sterk denken aan de Haaloe Brengoe vervoersservice in Nieuwleusen. Ook daar kun je een rit bestellen, Haaloe Brengoe zoekt dan een vrijwilliger in het bestand die een lift geeft naar bijvoorbeeld de dokter of de supermarkt. Na de zomer wordt het idee van Parmentier verder uitgewerkt. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.