nieuws

CDA Overijssel trekt voorstel terug voor aanpak mensen in bijstand

Geld
Geld
Het CDA Overijssel heeft een voorstel om het groeiend aantal mensen in de bijstand aan te pakken, teruggetrokken. Dat gebeurde onder druk van de coalitiepartners VVD, D66 en ChristenUnie.
De partijen vinden het te vroeg voor een plan vanuit de provincie. Komend najaar vindt in Overijssel een conferentie plaats waar met gemeenten en bedrijven uitvoerig wordt gepraat over de aanpak van werkloosheid in Overijssel. De provinciale politiek wacht nu eerst de uitkomsten van die conferentie af.
Het voorstel van het CDA hield in dat mensen in de bijstand vaker een leerwerktraject moeten krijgen. Daarbij doen ze werkervaring op en maken ze meer kans op een reguliere baan. Soms gebeurt dat ook in combinatie met een opleiding.

'Methode Steenwijk'

De methode is in de gemeente Steenwijkerland al jaren een succes. Het afgelopen jaar daalde het aantal mensen daar in de bijstand met ruim negen procent, terwijl in andere Overijsselse gemeente het aantal mensen in de bijstand juist steeg met vijf procent.
Het voorstel van het CDA kreeg met name veel kritiek van coalitiepartner VVD, die vindt dat de provincie voor haar beurt spreekt. Uiteindelijk is het CDA overstag gegaan en is het voorstel ingetrokken.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.