Toezicht op kamperende jongeren in Tubbergen voorkomt overlast

Het is een bekend fenomeen in de gemeente Tubbergen. Kampeerfeesten waarbij vriendengroepen her en der hun tenten opslaan om een paar dagen met elkaar te chillen, en het schooljaar af te sluiten. Om de overlast van deze kampeerfeestjes binnen de perken te houden heeft de gemeente een speciale toezichthouder ingezet.

Een oproep van de gemeente leverde ruim 30 reacties op van vriendengroepen die in deze tijd kampeerfeesten houden. Vaak worden de feesten, die een paar dagen duren, gehouden in weiland of erf van een boer. Vorig jaar zorgden de groepen nog wel eens voor overlast.

Het college van Tubbergen wilde de kampeerfeesten niet verbieden en stelt daarom een toezichthouder aan. De minderjarige jongeren maken afspraken over geluidsoverlast en het alcoholgebruik met de gemeente. Wanneer de kampeergroep om welke reden dan ook in de problemen komt, kunnen zij contact opnemen met de toezichthouder.

Minder klachten

Nico Hesselink is toezichthouder bij de gemeente Tubbergen en brengt af en toe een bezoekje aan de kamperende jongeren. "Het zijn gezellige bezoekjes. Ik check of ze geen alcohol gebruiken en of ze zich verder aan de regels houden", zegt Hesselink.

De methode werpt zijn vruchten af. Tot nu toe zijn er drie klachten binnengekomen en dat is veel minder dan vorig jaar. "Met deze groepen gaan wij in gesprek, en de overlast is meteen en stuk minder", zegt Nico Hesselink

Eieren met spek

Om de kampeerders een compliment te geven en de samenwerking te benadrukken, trok het college er afgelopen dinsdag vroeg op uit. Ze trakteerden de kampeergroepen op eieren met spek. Ondanks het vroeg tijdstip van kwart van zeven konden de jongeren de acties wel waarderen.

Deel dit artikel: