nieuws

FC Twente stopt met vervoer jeugdspelers: chauffeurs staan op straat

Het halen en brengen van jeugdspelers van FC Twente stopt
Het halen en brengen van jeugdspelers van FC Twente stopt
FC Twente stopt met het halen en brengen van jeugdspelers. Hierdoor verliezen vijf chauffeurs van taxibedrijf Brookhuis in Oldenzaal hun baan, ondanks een toegezegde terugkeergarantie door de Enschedese voetbalclub.
Sinds de zomer van 2014 verzorgt Brookhuis het vervoer van jeugdspelers van FC Twente. Het ging hierbij om een pilotproject van drie jaar, waarbij de vijf chauffeurs overgingen naar de vervoerder uit Oldenzaal. 

Chauffeurs tussen wal en schip

Bij die overstap kregen de vijf naar eigen zeggen de garantie dat ze terug konden keren naar FC Twente wanneer het project zou stoppen. Dat blijkt nu niet het geval: met het stoppen van het vervoer van de jeugdspelers vervalt volgens de Tukkers ook het recht van de chauffeurs om terug te keren bij de club.
"We vallen nu een beetje tussen wal en schip", laat chauffeur Henry de Klein weten. "FC Twente zegt dat we niet meer bij ze terechtkunnen, en Brookhuis zegt: jullie moeten bij FC Twente zijn." Daarom onderzoekt het taxibedrijf of er juridische vervolgstappen genomen kunnen worden.

Kortlopende overeenkomst

FC Twente is per 1 augustus officieel gestopt met het vervoer van de jeugdspelers. Jeugdspelers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, krijgen van de club wel een ov-kaart.
Ook is met Brookhuis een nieuwe kortlopende overeenkomst gesloten 'om de overgang zo goed mogelijk te laten verlopen'. Dat houdt in dat het doordeweekse vervoer door de chauffeurs nog tot de winterstop behouden blijft.

Kostenbesparing

De vervoerswijziging heeft te maken met kostenbesparing, licht Jan van Halst toe. "Iedereen kent de situatie van de club en we kunnen niet anders dan kritisch blijven op de kosten die we maken."
"Hoewel het bij verschillende andere clubs ook zo is ingericht, zal het best even wennen zijn voor alle betrokkenen. Zo zal er bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheid komen te liggen bij de jeugdspelers zelf."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.