nieuws

5,2 miljoen voor geluidswerende maatregelen langs verbrede A1 bij Bathmen

A1 bij Bathmen
A1 bij Bathmen
De provincie Overijssel en de gemeente Deventer investeren samen 5,2 miljoen euro in geluidswerende maatregelen, betere fietsverbindingen en faunapassages langs de verbrede A1 bij Bathmen. Rijkswaterstaat begint in 2018 tussen Deventer-Oost en Rijssen met de uitbreiding van twee keer twee naar twee keer drie rijstroken.
Het verbreden van de A1 zorgt voor geluidsoverlast in Bathmen. De gemeente investeert daarom zeven ton in geluidswerende maatregelen, de provincie draagt nog eens zeven ton bij voor een passende inrichting van die maatregel in het landschap. De komende tijd wordt concreet uitgewerkt hoe de maatregelen eruit gaan zien.

Verbetering fietsverbindingen

Naast de geluidswerende maatregelen, wordt er ook geïnvesteerd in een faunapassage ter hoogte van het viaduct in de Oxersteeg. Door van die viaduct een 'streekoduct' te maken, verbetert de verbinding voor fietsers en voetgangers zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte voor auto's. 
Rijkswaterstaat betaalt 675.000 euro aan deze streekoduct, de gemeente betaalt veertigduizend euro en de provincie investeert 1,7 miljoen euro. 
Verder investeert de provincie een miljoen euro in de verzorgingsplaatsen Boermark en De Hop. Ook in de fietsverbinding met Deventer-Zuid wordt geïnvesteerd: de gemeente betaalt 600.000 euro en de provincie draagt 500.000 euro bij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.