Overijssel heeft meeste woningen die geschikt zijn voor ouderen

In Overijssel staan relatief gezien het meeste woningen die geschikt zijn voor ouderen. De provincie deelt de koppositie met Brabant en Flevoland, zo blijkt uit onderzoek van Geroscoop.

Volgens de onderzoekers komt dit door de latere bouw in Overijssel en de ruimere opzet dankzij goedkopere grond. Hierdoor hebben laagbouwwoningen meer mogelijkheden voor het aanbrengen van voorzieningen die het ouderen makkelijker maken.

Salland, Vechtdal en Kop scoren beste

Gemeenten in Salland, het Vechtdal en de Kop van Overijssel hebben relatief gezien het meeste woningen die geschikt zijn voor ouderen. In Raalte, Dalfsen, Ommen, Zwolle, Zwartewaterland en Staphorst is meer dan de helft van de woningen geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking.

Ook Haaksbergen, Tubbergen en Dinkelland scoren hoog. In de steden Deventer, Almelo en Enschede komt het aandeel niet boven de helft uit. In de kustgemeenten en het Gooi zijn het minste woningen geschikt voor ouderen, het percentage schommelt hier rond de dertig procent op het totale aantal woningen.

Meer over dit onderwerp:
Woningen Ouderen Nieuws Overijssel in cijfers
Deel dit artikel: