nieuws

Hengelose heup-pen kan door steun van Oost NL stap naar de Verenigde Staten zetten

Het heupimplantaat van het Hengelose Gannet gaat internationaal. Door een financiële impuls van de provincie, via Oost NL, kan het bedrijf de stap naar de Verenigde Staten gaan maken. In Nederland lopen inmiddels ruim duizend mensen rond met het implantaat van Gannet.
Jaarlijks breken zo'n 25.000 tot 30.000 mensen hun heup. Naast een compleet nieuwe heup is er ook de mogelijkheid om met een pen de heup te fixeren.
"Bij een breuk waarbij de heup moet worden gezet omdat de botdelen niet meer mooi tegen elkaar aan zitten, ontstaat in meer dan 30 procent van de huidige operaties een ernstige complicatie. Bij ons implantaat is dat gedaald tot 14 procent", vertelt directeur Alfons Wegdam.
In Nederland lopen inmiddels ruim duizend mensen rond met een heup-pen van Gannet en meerdere ziekenhuizen maken gebruik van hun product. 
Hij is erg blij met de financiële impuls. Zonder dat geld zou een stap naar de VS niet haalbaar zijn. Een zeer interessante markt voor het bedrijf. "Jaarlijks breken één miljoen mensen in de VS hun heup. We hopen volgend jaar daar aan het werk te kunnen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.