Buitengebied Vechtdal krijgt glasvezel; "We hebben het samen gedaan"

Het buitengebied van het Vechtdal krijgt glasvezel. De helft van de bewoners van het buitengebied heeft zich aangemeld voor een abonnement en dat is voldoende om de aanleg te starten.

Glasvezelbedrijf CIF is blij met de interesse voor glasvezel op het platteland. “De inwoners van Vechtdal (Dalfsen, Nieuwleusen, Ommen en een stukje van Zwolle) hebben zich met z’n allen ingezet om 50 procent deelname te halen. We hebben gezien hoe groot de inzet was van de initiatiefgroepen en ambassadeurs. Wij zijn echt blij dat we nu al kunnen aankondigen dat er glasvezel komt.”


Inzet
Ook wethouder Klaas Agricola geeft aan dat het vooral dankzij de inzet van de inwoners zelf is, dat er nu glasvezel komt.

“Er zijn heel veel avonden georganiseerd door lokale ambassadeurs en dorpsraden. We hebben het echt samen gedaan. In Vechtdal liepen de aanmeldingen vanaf het begin al goed. Het onderwerp staat natuurlijk al lange tijd op de radar. De inwoners hebben zich goed gerealiseerd dat het nu of nooit was. Zij kunnen dan ook vooral trots zijn op zichzelf.”


Eindelijk glasvezel!
De initiatiefgroepen zijn ook blij dat het gelukt is en dat er eindelijk glasvezel komt in het buitengebied van het deelgebied Vechtdal. “Dit is fantastisch nieuws. Hier hebben wij ons jarenlang voor ingezet en het is dan ook heel mooi dat straks iedereen in de gemeente Vechtdal gebruik kan maken van een goede breedbandverbinding."


Start werkzaamheden
Na de vakantie start de aannemer met de voorbereidingen. Zo komt de aannemer bij iedereen langs om te kijken waar de aansluiting precies gemaakt gaat worden. Alle inwoners ontvangen hierover meer informatie.

Meer over dit onderwerp:
Vechtdal glasvezel Nieuws
Deel dit artikel: