Vistaria Schaap uit Almelo tiende in AD Haringtest: beste haring uit Overijssel

Vistaria Schaap uit Almelo is tiende geworden in de AD Haringtest. Hiermee is de viszaak met een 9,1 de beste uit Overijssel geworden. Bartje's Vis, een andere Almelose zaak, is twaalfde geworden in de landelijke peiling met een 9.Â

De recensie is lovend. "Johan en Wim Schaap zijn ook 'besmet geraakt met het haringvirus'. Zij investeerden in kennis en kunde en leveren het bewijs dat puike haring ook een kwestie van mentaliteit is."

Goed schoongemaakt

Volgens de test was de haring van perfecte klasse en zeer goed schoongemaakt. "Mooie, volle, romige smaak en dat betekent weer genieten pur sang. Een omweg waard." 

Bartje's Vis

Bartje's Vis doet met een 9 niet onder. "Een toppertje. De Noordzee ligt 200 kilometer naar het westen, maar je ruikt hem wel. Fris en zilt. Mooi rood en blank. Een ware traktatie. 

Andere scores

Na de twee Almelose winkels duurt het even voordat er weer een Overijssels bedrijf opduikt. Op plek 69 staat Vishandel Theo Muys uit Zwolle met een 9 en de Enschedese Vishandel Keizer & Zn scoort net voldoende, een 5,5. Zwaar onvoldoende scoren Vishandel Je Maatje uit Enschede met een 3,5 en Vishandel Timmerman uit Zwolle met een 1,5. 

Meer over dit onderwerp:
Vis Almelo Regio Almelo AD AD haringtest Nieuws
Deel dit artikel: