nieuws

'Ruim 30 tips' bij nieuw onderzoeksbureau over onschuld verdachte De J. in zaak-Everink

Everink werd om het leven gebracht in zijn eigen woning
Everink werd om het leven gebracht in zijn eigen woning
Het onderzoeksbureau dat de onschuld van Mark de J. probeert te bewijzen, heeft tot nu toe dertig tips binnengekregen. De J. is verdachte in de zaak rondom de moord op oud-Enschedeër Koen Everink. Dat meldt RTV Utrecht.
Voor de gouden tip heeft de familie van de verdachte tenniscoach 40.000 euro klaarliggen. Dat heeft een woordvoerder gezegd. Gisteravond ging een speciale website de lucht in waar informatie over de zaak kan worden achtergelaten.

'Moord werk van anderen'

De J., voormalig coach van tennisser Robin Haase, heeft altijd ontkend. De moord zou het werk zijn van anderen die De J. ook zouden hebben ontvoerd. Hij werd naar eigen zeggen uit zijn auto gesleurd en achterin gezet en vastgehouden. Hij zou daarbij een muts over zijn hoofd hebben gekregen en De J. hoorde mensen zijn auto uitgaan. 
Volgens advocaat Bob Kaarls wordt deze lezing ondersteund door de vondst van onbekend DNA-materiaal op het lichaam van Everink en op handdoeken in diens huis. Datzelfde DNA-materiaal is ook aangetroffen in de auto van De J.

Aanvullend onderzoek

Kaarls gaat de rechtbank tijdens de regiezitting op 4 september vragen om aanvullend onderzoek naar deze sporen te doen. Tot nu toe heeft de rechtbank dat altijd geweigerd. Om die reden legde advocaat Pieter Hoogendam in mei de verdediging van Mark de J. neer.
Advocaat Kaarls nam die verdediging over. Nu blijkt volgens hem dat uit nieuw forensisch onderzoek, dat de verdediging heeft laten uitvoeren, 'er gedetailleerde DNA-sporen zijn' die De J.'s verklaring ondersteunen.

Tenniscircuit

Oud-zakenman Koen Everink werd op de ochtend van 4 maart 2016 door zijn 6-jarige dochtertje dood gevonden in de keuken van zijn huis in Bilthoven. Hij was met talloze messteken om het leven gebracht.
De J. kende Everink uit het tenniscircuit, waar de zakenman zich ook ophield. In de tenniswereld was het bekend dat er iemand een forse lening had bij Everink en ook dat diegene de afspraak om terug te betalen, niet nakwam. De J. had tienduizenden euro's schuld bij Everink.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.