nieuws

Definitief geen provinciale bijdrage voor bloemencorso Sint Jansklooster

Bloemencorso en optocht 2016 in Sint Jansklooster
Bloemencorso en optocht 2016 in Sint Jansklooster
Provincie Overijssel heeft de Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster (COV) laten weten dat de nieuwe aanvraag voor een financiële bijdrage voor het bloemencorso is afgewezen. Ook na een bezwaarprocedure handhaaft de provincie haar eerdere standpunt dat er geen sprake is van een beeldbepalend evenement.
Daarnaast ontbreekt in de aanvraag voor subsidie informatie over het evenement die de provincie als noodzakelijk beschouwt.
De COV heeft teleurgesteld gereageerd op de nieuwe afwijzing, zo meldt de Stentor.
Provincie Overijssel ondersteunt een aantal evenementen in Overijssel financieel omdat ze beeldbepalend zouden zijn. Daarbij zitten geen evenementen uit de Kop van Overijssel. Corso Sint Jansklooster werd afgewezen omdat het vooral een lokaal en regionaal evenement zou zijn dat geen internationale bezoekers zou trekken.

Bezwaar

COV maakte bezwaar omdat de argumenten niet klopten. Bezoekers komen juist uit het hele land en ook over de grenzen. Na de bezwaarprocedure concludeert de provincie volgens COV dat het corso inderdaad een bovenregionaal evenement is. Maar terugdraaien van het genomen besluit zou echter niet kunnen. "Nieuwe informatie uit de bezwaarprocedure kunnen wij niet meer meenemen. De aanvraag voldoet niet aan alle criteria", schrijft de provincie aan de COV.
Volgens de adviescommissie had het corso het concept en de programmering in de aanvraag verder moeten uitwerken. 
Het bloemencorso van Sint Jansklooster staat elke derde vrijdag van augustus op de kalender en geldt als één van de grootste corso’s van de wereld.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.