nieuws

Springruiter Marc Houtzager mist zege in prestigieuze Grote Prijs van Aken

Marc Houtzager
Marc Houtzager © Pro Shots
Marc Houtzager is er vanmiddag niet in geslaagd de Grote Prijs van Aken op zijn naam te schrijven. Tijdens het prestigieuze concours bleef de springruiter uit Rouveen op Calimero wel foutloos tijdens de barrage, maar was met 53,66 seconden niet snel genoeg en werd derde.
Na de eerste ronde plaatsten de beste 18 combinaties zich voor de tweede ronde. Daar zat naast Houtzager ook Frank Schuttert uit Ommen. Hij maakte in de tweede ronde echter een springfout. In totaal plaatsten vier combinaties zich voor de barrage. Naast Houtzager waren dat Luciana Diniz uit Portugal, Gregory Wathelet uit België en Laura Kraut uit Amerika.

Winst Wathelet

De winst ging naar de Belg. Hij was de snelste in 46,60. Diniz werd tweede in 47,70 en Kraut eindigde door een springfout op plek vier. Schuttert werd twaalfde. Houtzager kreeg 150.000 euro voor zijn derde plek, Wathelet mocht 250.000 euro bijschrijven. Voor Schuttert was er 25.000 euro.

Schröder en Bruggink

Bij CSI De Wolden eindigde Gerco Schröder uit Tubbergen als negende in de Grote Prijs. Hij kreeg een straf vanwege tijdsoverschrijding en miste de barrage. In het Slowaakse Samorin werd Gert-Jan Bruggink uit De Lutte ook negende. Hij haalde de barrage niet door een springfout.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.