Pijnlijk gezichtsbedrog op foto; ondernemer zag zijn Deventer bedrijfspand in vlammen opgaan

Hij zat in Amsterdam lekker te eten, ondernemer Ewout Mundt, toen hij de schrik van zijn leven kreeg. Op foto's op nieuwssites kon hij niet anders concluderen: zijn bedrijf stond in lichterlaaie.

Maar de vlammen (zie foto boven) die vrijdagavond laat uit het dak van zijn bedrijfspand op het Deventer industrieterrein Bergweide sloegen, waren gezichtsbedrog. "Echt verschrikkelijk voor de buren", zegt Mundt op maandagmorgen, "maar wij zijn er uiteindelijk redelijk goed van afgekomen."

Stil en verlaten

De buren, dat zijn het garagebedrijf en het telecombedrijf waarvan nauwelijks iets over is na de verwoestende brand. Verwrongen staal en zwartgeblakerde auto's; dat is wat rest van dit pand aan de Herfordstraat. Op maandagochtend is het er stil en verlaten. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Een beveiliger van Peereboom houdt de wacht. 

In het aangrenzende gebouw van Dakkapel.nl, het bedrijf van Ewout Mundt, wordt echter druk gewerkt. In een hoek is de gevel volledig losgeslagen door een explosie. Een grote hoeveelheid stenen en glas ligt op de grond. De verzekering komt vandaag de schade opnemen.

Geluk gehad

"Maar onze werkzaamheden kunnen doorgaan", zegt Mundt. "Dat is bij de buren helaas niet zo. Ik leef met ze mee. Wij hebben ontzettend veel geluk gehad. Volgens de brandweer heeft het een haartje gescheeld of ook wij waren in vlammen opgegaan."

Meer over dit onderwerp:
Deventer brand Nieuws
Deel dit artikel: