nieuws

CDA in Tweede Kamer: 'Is lekkage AkzoNobel Hengelo tijdig gemeld?'

Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt uit Enschede en Agnes Mulder van het CDA willen van minister Kamp van Economische Zaken weten wanneer AkzoNobel een recente lekkage in Hengelo heeft ontdekt. Ook willen ze weten of dit tijdig is gemeld aan het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM).
Het chemieconcern meldde gisteren dat er tussen de Rougoorweg en de Boortorenweg in Hengelo een mengsel van kalk, gips en pekel in de grond en sloot terecht is gekomen. Het zou gaan om een oppervlakte van maximaal 250 kubieke meter. De lekkage is ontstaan in de horizontale transportleidingen van de zoutwinning.

Verscherpt toezicht

Omtzigt en Mulder willen weten hoe Kamp aankijkt tegen de forse lekkage. De locatie in Hengelo staat sinds vorig jaar september onder verscherpt toezicht van het SodM. De Kamerleden vragen zich af hoe lekkages van oude leidingen in de toekomst voorkomen gaan worden.
De Kamerleden willen ook van de minister weten of het klopt dat hij geen lijst naar de Kamer heeft gestuurd waarop per lekkage gemeld wordt wanneer die begon en wanneer die gemeld werd bij SodM. De Kamerleden vragen die lijst alsnog te sturen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.