Drugsoverlast in Enschede laatste jaren toegenomen

De drugsoverlast in Enschede is de afgelopen jaren toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De overlast van drugsgebruik en drugsdealen in 2013 is vergeleken met 2016. In Enschede steeg het aantal inwoners dat overlast ervaart van 4,4 procent naar 7,2 procent vorig jaar.

De grensstad Enschede heeft volgens de cijfers van het CBS niet de hoogste score van Nederland, maar zit met 7,2 procent van de bevolking wel in de top van Nederland. 

Inwoners van Roosendaal, Rotterdam en de vier grootste gemeenten in Limburg hebben meer overlast van drugs en drugstoerisme dan Enschede. De meeste gemeenten die hoog in de lijst staan, zijn grensgemeenten.

Zwolle

In Overijssel hebben behalve de gemeente Enschede in mindere mate ook Zwolle, Almelo en Hengelo te maken met drugsoverlast.  In Zwolle ervaart 1,7 procent van de inwoners drugsoverlast. Dat was in 2013 2,5 procent van de inwoners. 

Almelo en Hengelo

In Almelo daalde de overlast van 5,6 procent in 2013 naar 2,8 procent in 2016. De daling was in Hengelo minder. In 2013 had 2,7 procent van de inwoners overlast drugscriminaliteit en in 2016 was dat nog 2,3 procent van de bevolking.

Meer over dit onderwerp:
CBS drugs Nieuws
Deel dit artikel: