Gedupeerden valse tickets Lowlands mogen alsnog naar festival

De zes vriendinnen uit Zwolle, Assen en Eelde die via Marktplaats valse tickets hebben gekocht voor Lowlands mogen alsnog naar het festival. Het is volgens festivalorganisator Mojo een beloning voor het ontmaskeren van de oplichter.

Het festival is uitverkocht. Via Marktplaats dachten de dames dat ze bij iemand uit Nijmegen voor duizend euro nog zes kaarten konden krijgen. Toen de dames een tikfout op de tickets zagen werd al snel duidelijk dat de ze waren opgelicht. Met de dader kregen na de koop geen contact meer.

Verborgen camera

Ook de aangifte bij de politie leverde weinig op. Daarom wilden de vriendinnen de dader zelf oppakken. Ze lieten een vriend die zogenaamd kaarten zocht een afspraak maken met dezelfde persoon in Nijmegen. Daarbij zijn beelden gemaakt met een verborgen camera. De oplichter werd staande gehouden en overgedragen aan de politie.

Reservekaarten

Mojo blijft waarschuwen om via Marktplaats geen tickets te kopen. Wel vinden ze de actie om de oplichter te ontmaskeren erg dapper. De festivalorganisator gaat vanaf woensdag nog 641 extra kaarten verkopen. Dit zijn tickets die zijn achtergehouden voor sponsors en ongeldig gemaakte kaarten die via de zwarte handel zijn onderschept. De zes vriendinnen hoeven daarvoor niet in de rij te staan. Bij uitzondering worden er zes kaarten gereserveerd. De vriendinnen moeten daarvoor wel de normale prijs betalen.

Deel dit artikel: