nieuws

Aanmoedigingen van alle kanten tijdens criterium Rolstoel4Daagse Delden

Voor de dertigste editie van de Rolstoel4Daagse in Delden werden gisteravond alvast de rugnummers opgespeld. Tijdens het criterium, traditioneel een dag voor de vierdaagse, rijden de mannen en vrouwen rondjes om de kerk in wedstrijdverband.
Eerst was het de beurt aan de aan mannen met een zogenoemde aanhaker. Een standaard rolstoel met daarop een demonteerbaar voorwiel, stuur en handaandrijving. Zij kregen in totaal acht rondjes voor hun kiezen. De mannen en vrouwen op de handbikes reden een halve marathon, met 25 rondjes. 

"Kom op, kom op!"

Bij de traditie van het criterium hoort sinds een aantal jaren nog een andere traditie: het weer. "De afgelopen jaren regende het iedere keer op maandag voor de start", vertelt voorzitter Saskia Ros van de Roelstoel4Daagse. Dat de buien vandaag uitblijven is niet alleen voor de rijders een prettige bijkomstigheid, ook voor het publiek dat is gekomen om aan te moedigen.
"Op alle plekken werd mijn naam geroepen", vertelt Ed Roeters na de wedstrijd. Hij was de winnaar bij de mannen met een zogenoemde aanhaker, bij de handbikes sleepte Johan Reekers de overwinning binnen. 

Oproep
De Rolstoel4Daagse viert dit jaar haar 30-jarig jubileum. Het deelnemersveld is in de afgelopen jaren niet veel veranderd. Veel deelnemers komen ieder jaar weer terug naar Delden, zelfs mensen uit Duitsland en België.
Sven Romkes doet zelf ook al een aantal jaren mee met het criterium en de vierdaagse, maar hij roept bij deze nieuwe deelnemers op om ook eens mee te doen. "Het wordt tijd dat er veel meer jonge mensen bijkomen, dat zij ook weer een Rolstoel4Daagse-traditie beginnen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.