nieuws

AkzoNobel: "Konden de lekkage niet eerder melden"

AkzoNobel in Hengelo
AkzoNobel in Hengelo
AkzoNobel had de lekkage in Hengelo niet eerder kunnen melden. Dat zegt het bedrijf in een reactie op de vragen die Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt en Agnes Mulder van het CDA hebben gesteld aan minister Kamp van Economische Zaken.
Peter van Boesschoten van AkzoNobel zegt dat de lekkage afgelopen zondag om 04.30 uur werd geconstateerd. De lekkage is ontstaan in de horizontale transportleidingen van de zoutwinning. De storingdienst was volgens Van Boesschoten om 04.50 uur ter plaatse.

21 minuten later

Om 05.11 uur is de lekkage gemeld bij het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM). "Dat is dus 21 minuten later", aldus Van Boesschoten. Tussen de Rougoorweg en de Boortorenweg in Hengelo was een mengsel van kalk, gips en pekel in de grond en sloot terecht is gekomen. Het zou gaan om een oppervlakte van maximaal 250 vierkante meter.
Omtzigt en Mulder willen weten hoe Kamp aankijkt tegen de forse lekkage. De locatie in Hengelo staat sinds vorig jaar september onder verscherpt toezicht van het SodM. De Kamerleden vragen zich af hoe lekkages van oude leidingen in de toekomst voorkomen gaan worden.

Ingehaald door de realiteit

Van Boesschoten geeft aan dat sinds vorig jaar groot preventief onderhoud is geïntensiveerd. "Vergeet niet dat het om honderden kilometers gaat en dat er goed bekeken moet worden wat er wanneer kan worden aangepakt", aldus Van Boesschoten.
De lekkage is ontstaan bij een zinken verbindingsstuk. Dit stuk zou worden vervangen. "Helaas zijn we door de realiteit ingehaald", aldus Van Boesschoten.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.