nieuws

Opgelichte vriendengroep alsnog naar Lowlands

De vriendengroep uit Zwolle en Assen die via Marktplaats opgelicht is met valse kaarten voor Lowlands, mag van de organisatie bij hoge uitzondering alsnog echte kaarten voor het inmiddels uitverkochte festival kopen.
De vriendengroep wist via een list de oplichtster en haar handlanger, die waarschijnlijk op grotere schaal valse kaarten hebben verkocht, aan te houden.

Tweede oproep via marktplaats nekt oplichters

Toen de groep er na de eerste ontmoeting met de oplichters achter kwam dat de kaarten, die voor duizend euro in Nijmegen van het duo gekocht hadden, vals waren, besloten ze om nog een keer een oproep op Marktplaats voor kaarten te plaatsen. Op die manier hoopten ze weer in contact te komen.
Dat lukte. Binnen 24 uur hapte de vrouw weer toe, er volgde een tweede ontmoeting waarbij de vrienden haar en haar handlanger samen met de politie wisten aan te houden. Ze zitten inmiddels vast en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Genoegdoening

De aanhouding geeft de vrienden enige genoegdoening, maar het geld dat ze voor de valse kaarten hebben betaald zijn ze kwijt. Omdat de vrienden hun nek hebben uitgestoken om de oplichters achter slot en grendel te krijgen en zo andere festivalgangers het leed te besparen, maakt de organisatie van Lowlands een gebaar.

Alsnog kaarten voor Lowlands

De vrienden mogen van de organisatie bij hoge uitzondering alsnog zes echte kaarten voor het inmiddels uitverkochte festival Lowlands kopen. Dat kan volgens organisator MOJO omdat er altijd een paar plekken overblijven vanwege toegangskaarten die terugkomen omdat ze op de zwarte markt zijn onderschept.
Ze zijn niet gratis omdat dat niet eerlijk zou zijn tegenover andere gedupeerde festivalgangers. Maar vanwege het opmerkelijke verhaal en het moedige optreden van de vriendengroep, wil de organisatie in dit geval een uitzondering maken.  
De vriendengroep laat weten daar dankbaar gebruik van te maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.