nieuws

Bathmen opnieuw op de barricades; meer geld nodig tegen geluidshinder brede A1

Actievoeren en Bathmen, het lijkt onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nu wil het dorp meer geld voor maatregelen tegen de toenemende geluidshinder van de snelweg A1, die binnenkort wordt verbreed.
"We zijn niet tegen die verbreding, maar vinden wel dat de overheid niet alleen rekening moet houden met de chauffeurs, maar ook met de mensen die direct naast de snelweg wonen", zegt Marlies ter Horst van de Belangenvereniging Bathmen (BvB).

3,5 tot 4 miljoen euro

De gemeente Deventer en de provincie Overijssel hebben inmiddels de portemonnee getrokken; bij elkaar 1,4 miljoen euro om de overlast bij Bathmen te beperken. "Maar dat is te weinig, we hebben 3,5 tot 4 miljoen euro nodig om het hele dorp op een goede manier tegen de toenemende geluidshinder te beschermen."
Om de overheid te overtuigen extra geld beschikbaar te stellen, heeft de BVB opnieuw het zogenoemde zienswijzencafé opgetuigd. Burgers worden aangemoedigd bij Cultuurhuus Braakhekke hun zienswijze op te schrijven. Die wordt dan in de officiële procedure door de overheid meegenomen.

Den Haag

"Op die manier hebben we de spoorboog die Bathmen gepland was weten tegen te houden", zegt Marlies ter Horst. "En in Den Haag weten ze inmiddels dat als er vanuit Bathmen protest komt, er niet zomaar iets geroepen wordt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.